Crowdmaps x Medi Ambient

#vespaasiàtica

Visor i geobase de la vespa asiàtica

Des de l’associació CROMA volem ajudar a la protecció de les abelles, la gestió multifuncional de tots els serveis ecosistèmics que s’articulen entorn les abelles, la pol·linització i la mel.

Ara mateix l’aparició d’una espècie exòtica com la vespa asiàtica (Vespa velutina) constitueix una nova amenaça on la nostra plataforma pot ser d’ajut.

Oferim així la nostra plataforma, completament oberta i compatible amb qualsevol SIG, i un visor que pot ser d’utilitat perquè qualsevol persona que trobi algun exemplar d’aquesta espècie pugui incorporar la seva informació.

Oferim aquest instrument a les administracions catalanes, als apicultors i, evidentment, a les nostres abelles que fa temps que ho estan passant malament.

Ben aviat anirem afegint continguts per tal que pugueu estar millor informats i us sigui més fàcil col·laborar.

Estat actual del projecte

Veure mapa ampliat     |     Introduïr dades

En el mapa hi apareixen representats quatre elements:

  • Niu observat: Observació d’un o més nius de vespa asiàtica.
  • Niu capturat: Captura d’un o més nius de vespa asiàtica.
  • Exemplar observat: Observació d’un o més exemplars de vespa asiàtica.
  • Exemplar capturat: Captura d’un o més exemplars de vespa asiàtica.

Si es fa clic a sobre de cada element representat, s’obrirà un requadre que inclou, a més de la fotografia de l’element representat, altra informació específica que completa la seva descripció.

PARTICIPA des de la nostra aplicació!

En primer lloc us animem a preparar trampes per a la captura d’exemplars. D’aquesta manera podreu fotografiar els exemplars i fins i tot conservar-los per tal que els tècnics de les administracions interessades els puguin examinar.

Ens podeu també enviar informació via Twitter simplement enviant fotografies amb geotag (etiquetes d’informació geogràfica als smartphones amb GPS)  amb el hashtag #vespaasiàtica.

Els continguts d’aquesta pàgina els anirem creant amb les vostres imatges i les vostres dades.

Enllaços d’interès

A continuació afegim enllaços d’interès per tal que pugueu construir les trampes i també per identificar correctament la vespa asiàtica.

Presentació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural sobre la Vespa velutina a Catalunya:

Vespa velutina a Catalunya

Link a la fitxa on el mateix DAAM descriu aquesta espècie i mostra imatges per identificar i evitar confusions:

Fitxa de la vespa asiàtica